Mr. Nordicals takker af - generationsskifte på vej

I 20 år har Bent S. Jensen fra Nordicals Odense stået i spidsen for en af landets mest succesfulde erhvervsmægler-forretninger. Nu har han sat en dato på sit stop – i god tid. Bent Jensen har nemlig tænkt sig at gøre 2020 færdig, inden han overlader forretningen til nye kræfter. 

Mr. Nordicals takker af - generationsskifte på vej

Af Camilla Violanda

D. 11.03.20

Han er kendt i branchen som mr. Nordicals, en af tidernes mest succesfulde danske erhvervsmæglere, manden, som i 20 år har siddet tungt på det fynske marked og i dag har en markedsandel på 60-70 pct.

Bent S. Jensen begyndte karrieren som bankmand, og et sammenfald af tilfældigheder og mødet med de rigtige mennesker betød, at han i 1999 blev ansat i det daværende Nybolig Erhverv Odense hos ejerne Hanne og Morten Blomberg. Et år senere var han medejer, og i 2001 overtog han forretningen.

At han skulle ende på Fyn som erhvervsmægler stod ikke skrevet i hverken sol eller stjerner, for eksempel havde den dengang 40-årige Bent Jensen kun sat sine ben i Odense en enkelt gang tidligere, da han i 1999 begyndte i sit nye job.

Den midaldrende sønderjyde måtte derfor begynde forfra med at skabe sig et netværk af indflydelsesrige kontakter i det fynske erhvervsliv og ejendomsbranchen – heldigvis er det netop Bent Jensens speciale, og branchekolleger betegner ham som en fantastisk og utrættelig netværker, engageret i alt fra sportsklubber til kulturliv og bestyrelser.

Succesopskriften

Allerede fra dag et besluttede han sig for at blive kendt over hele Fyn, men det er ikke nok bare at være kendt – man skal være kendt for det rigtige, siger han.

-Mit mantra er og har altid været, at jeg vil være kendt for kvalitet og en høj moral og etik. Som mæglere må vi gerne gå til kanten inden for lovens rammer. Der må gerne være ”blod på kontrakten”, forstået sådan, at vi skal være skarpe og tænke smart og skabe resultater for vores kunder – og frem for alt skal vi turde sige vores mening, lyder det fra Bent Jensen.

Dernæst skal man signalere, at man altid er klar på at gøre forretninger, siger han, som i sin tid overtog en sober, kernesund forretning med et godt ry. Et udgangspunkt, som han har forvaltet med respekt – og siden 2001 har han og resten af det 12 mand store hold hos Nordicals Odense tidoblet omsætningen.

-Jeg er toplinjefokuseret, jeg er hundrede procent fokuseret på omsætningen, så må omkostningerne følge med. Som leder vil jeg være solidarisk, fællesskabet er vigtigt for mig. Jeg er ikke nogen grisk borgerlig person. Jeg går ind for, at alle medarbejdere er vigtige, og sammen skaber vi resultaterne.

Hvad har forandret sig mest i dine 20 år i branchen, når du ser tilbage?

-Der skal meget mere til for at være en succesfuld erhvervsmægler i dag. Da jeg begyndte, kom kunderne og opgaverne af sig selv. I dag skal vi selv opfinde opgaverne. Vi er meget mere proaktive, der stilles større krav til dokumentation og transparens fra vores samarbejdspartneres side. Og så er der mange flere, som investerer i ejendomme i dag, mange flere aktører – men samtidig flere, også revisorer og advokater, som beskæftiger sig med ejendomsbranchen og dermed er konkurrenter.

Også kunderne har forandret sig, siger han. Den personlige kontakt mellem kunde og mægler fylder mindre i dag, til gengæld er nutidens kunder forberedt til mindste detalje og har researchet og er allerede langt i processen, når de tager fat i en mægler.

-Tidligere ringede kunden efter at have set en annonce i avisen. I dag googler han billeder og street view og ved det meste på forhånd, og som mægler kan man ikke på samme måde præge kunden.

-I fremtiden kommer man som erhvervsmægler til at tilbyde kunderne flere ydelser. Finansiering, pension, bygningssyn, juridisk rådgivning – ikke at vi selv skal kunne det hele, men vi skal kunne sælge det som en del af pakken.

Bent S. Jensen fratræder med udgangen af året og overlader forretningen til den 50-årige Morten Nielsen, som har en fortid hos konkurrenten EDC Erhverv Poul Erik Bech på Fyn.

 

BLÅ BOG

Bent S. Jensen, 62 år.

Indehaver og direktør i Nordicals Odense.

Arbejdede i 20 år i bankbranchen, inden han i 1999 skiftede spor til erhvervsmæglerbranchen. I 2001 overtog han det tidligere Nybolig Erhverv Odense.

Med udgangen af året fratræder Bent Jensen som direktør i Nordicals Odense og overdrager forretningen til Morten Nielsen, som er uddannet ejendomsmægler, valuar, MRICS og er tidligere partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech på Fyn.

Bent Jensen fortsætter sin bestyrelseskarriere og planlægger yderligere et par poster i virksomheder inden for ejendomsbranchen.

Privat er han gift med Lisbet. Parret har fire voksne børn og to børnebørn. Sammen med sin hustru dyrker han sin store interesse for cykling.

Parret drager hvert år på cykeleventyr i Europa og verden. Bent elsker at cykle langs Moselfloden og Rhinen og nyde duftene og de mange indtryk, når han på sin cykel befinder sig midt i det hele.

Til top