Corona-epidemi kan påvirke ejendomsmarkedet

Ifølge Nordicals kan ejendomsudlejere blive ramt som en dominoeffekt af butikkers mangel på varer fra Kina. 

Corona-epidemi kan påvirke ejendomsmarkedet

Af Nordicals

D. 06.03.20

Det danske marked må nu indstille sig på negative konsekvenser af coronavirussens fortsatte spredning. 

"Når forretninger bliver ramt af varemangel og dermed ramt på omsætningen, fordi den kinesiske produktion lukker ned, vedrører det også ejendomsbranchen i Danmark. Det samme gælder, hvis epidemien får betydning for shoppelysten herhjemme. Hvis danskerne, som vi ser det i udlandet, i større stil holder sig væk fra f.eks. storcentre og butikskæder," lyder det fra Erik Andresen, adm. direktør i Nordicals. 

Erik Andresen vurderer, at situationen kan få indflydelse på det danske ejendomsmarked på flere måder. 

"Herhjemme kan man forestille sig, at nogle virksomheder vil begynde at gentænkte deres forsyningsmuligheder. Mange er fuldstændig afhængige af produktionen i Kina og af en velfungerende forsyningkæde til Europa," siger han. 

"Hvad gør danske virksomheder nu, når det viser sig, at vi er så sårbare, at en virus kan slå logistikken fuldstændig i stykker? Nogle vil måske overveje at flytte produktionen eller lagerfaciliteter tilbage på dansk jord for at sikre, at man ikke kommer i en lignende situation igen, og så de kan opretholde hurtig levering til kunderne, uanset hvad der sker i Asien," lyder det fra Erik Andresen. 

Læs hele artiklen på EjendomsWatch her

 

Til top