Historisk Spies-ejendom solgt til Pensam

Nordicals har været rådgiver i handlen af den historiske ejendom på Nyropsgade 39-43 i København V., som er solgt for 233 millioner kroner.

Historisk Spies-ejendom solgt til Pensam

Af Nordicals

D. 30.06.20

Simon Spies købte ejendommen i 1971, totalrenoverede den og omdannede den til sit Spies Hotel samt hovedkontor.

I 1997 købte Proark, ejet af stifter og administrerende direktør Michael Kaa Andersen, ejendommen på Vesterbro af konkursboet efter Simon Spies Travel.

Siden har Privatteatret og Bremen Teater huseret i underetagerne, mens der har været kontorer i de øvrige kvadratmeter.

Nu har Proark solgt den tidligere Spies-ejendom til Pensam for 233 millioner kroner. DLA Piper og Nordicals har været rådgivere for Proark på sagen.

De største vil igen have prime placeringer

”Ejendommen her passer rigtig godt ind i Pensams strategi om at opkøbe ejendomme med AAA+ placeringer med et udviklingspotentiale til at hæve afkastet,” siger Christian Jessen, indehaver af Nordicals i Nordsjælland, der har været ansvarlig rådgiver for sælger.

Han peger på, at der generelt er øget fokus på value add-ejendomme. Det hænger blandt andet sammen med den historisk lave tomgang på kontorudlejningsmarkedet i København.

Ser man bort fra den strukturelle tomgang, er der stort set ikke ledige kontorlokaler at få, og det øger udlejernes muligheder for at indgå attraktive lejekontrakter.

”Mange har i nogle år haft fokus på provinsen og udvikling af nye boligprojekter, men vi oplever nu i stigende grad, at flere har øje på ejendomme med prime beliggenheder, og her er kontormarkedet det med størst potentiale for udvikling.”

Ifølge Christian Jessen beror udviklingspotentialet i de centrale ejendomme sig - udover generel modernisering - på efterspørgslen efter mere bæredygtigt og fleksibelt kontorbyggeri, som kan skaleres op og ned efter behov.

Kontormarkedet overhaler hotelmarkedet

Proark ville gerne have solgt ejendommen til hoteldrift, men Christian Jessen fra Nordicals, der har rådgivet sælger, mente, at køber skulle findes blandt nogen med øje for kontormarkedet.

 

”Vi har undersøgt, om der kunne rummes et hotelprojekt. Men vi mærker, at kontormarkedet har overhalet hotelmarkedet, og det bakkede vores rådgiver op om. Det er dog ikke på grund af Corona, for det sjove er, at nogle af de hoteloperatører, der har banket på døren, faktisk har holdt fast i interessen - også i coronatiden, mens hotelinvestorerne har været mere afventende. Derfor blev det vores valg at gå med nogle, der ville kontor, fordi det øgede vores muligheder for at gennemføre et salg indenfor en fornuftig tidsperiode, siger han.

Proark har valgt at sælge ejendommen efter mere end to årtiers ejerskab.

”Vi har valgt at sælge ejendommen efter mere end to årtiers ejerskab, da tiden er den rette for os i forhold til markedet og andre investeringsmuligheder. Vi er meget stolte af det vellykkede salg og har med vores rådgivere DLA Piper og Nordicals haft et rigtig godt samarbejde med Pensam og deres rådgivere, siger Michael Brag.

Rooftop-tennisbane og privatbiograf

Før Simon Spies købte ejendommen i 1971, havde det været et af Københavns ældste teatre, Mercur, etableret i 1957. Efterfølgende skulle teatret fungere som privatbiograf, bar m.v. for Simon Spies og hans følge, som var direkte forbundet til hotellet og Spies-kontorerne. Endvidere fik han bygget hotellets og Københavns eneste nuværende rooftop-tennisbane.

 

Efter Spies-koncernens konkurs rykkede Privatteatret ind i teaterområdet, og senest har Bremen Teater siden 2010 anvendt den historiske scene til en række arrangementer og koncerter.

”Mange har i nogle år haft fokus på provinsen og udvikling af nye boligprojekter, men vi oplever nu i stigende grad, at flere har øje på ejendomme med helt centrale beliggenheder, og her er kontormarkedet det med størst potentiale for udvikling.”

- Christian Jessen, erhvervsmægler og indehaver af Nordicals Nordsjælland

Til top