Nordicals årsresultat 2020

Danmarks største erhvervsmæglerkæde Nordicals bevarede i 2020 omsætningen på 2019-niveau. Flere af kædens forretninger i de danske vækstområder oplevede pæn fremgang i 2020, og den tendens er fortsat i 2021.

Nordicals årsresultat 2020

Af Nordicals

D. 22.04.21

PRESSEMEDDELELSE

Nordicals bevarede i 2020 den samlede omsætning for kæden over 200 millioner. Årsresultatet var dermed på 2019-niveau og, det betegner administrerende direktør, Erik Andresen, som et tilfredsstillende resultat, når han tager markedet og de øvrige mægleres resultater i betragtning.

”Vi kom ud af 2020 med et flot resultat. Vi kan konstatere, at vi ikke har haft et fald i omsætningen, som flere af vores kollegaer i branchen har oplevet, og det er vi naturligvis meget tilfredse med,” siger Erik Andresen, administrerende direktør i Nordicals A/S.

I flere af de danske vækstområder udenfor hovedstaden har Nordicals oplevet stor vækst.

”Vi har oplevet stor vækst på Sjælland. Det gælder både Nordsjælland, Roskilde og Næstved. Det samme gælder Trekantområdet, der igennem flere år har haft stor fremgang. Det er områder, som vi har en forventning til, vil fortsætte med at vækste pænt det kommende år,” fortæller Erik Andresen.

Travl start på 2021

Hos Nordicals sluttede 2020 med et par stærke måneder, og den tendens er fortsat i de første måneder af 2021.

”Vi er kommet rigtigt stærkt fra start i 2021 og leverer i første kvartal en vækst på over 30 procent i forhold til samme periode sidste år. Vi oplever særligt fremgang på større transaktioner, og vi har en klar forventning om, at vores Capital Markets vækster pænt i år.”

Nordicals oplever generelt en tendens til, at efterspørgslen på rådgivning vokser. Derfor har den landsdækkende erhvervsmægler med 23 forretninger i Danmark fokus på at optimere og videreudvikle det interne data- og analysearbejde.

”Vi har de seneste to år fokuseret på digitalisering og på at styrke vores analytiske set up, så vi matcher de behov, vi ser hos kunderne. Det betyder helt konkret, at vi ansætter flere medarbejdere med en stærk analytisk profil. Dertil investerer vi pt. i at styrke vores digitale platform – både på den kundevendte del og på vores interne platform – gennem et strategisk samarbejde med en high Tech virksomhed. Vi lægger stor vægt på, at vores rådgivning er velunderbygget, så vores kunder får muligheden for at træffe beslutninger på et veldokumenteret grundlag. Sådan skaber vi fortsat værdi hos vores kunder,” siger Erik Andresen.

Forventninger til yderligere vækst

Nordicals bevæger sig mod 200 ansatte med sine i dag 183 medarbejdere. Siden årsskiftet har erhvervsmægleren ansat mere end 15 nye medarbejdere. Det sker efter et år, hvor medarbejderantallet bevarede status quo.

”På trods af nedlukningen i 2020 bevarede vi et stabilt antal medarbejdere. Derfor var vi gearet til at håndtere et efterår, hvor vi oplevede en ekstraordinært travl periode. Med en række nyansættelser i 2021 har vi skabt grobund for at realisere vores fremtidige vækstmål. I indeværende år er målet at vækste 15 procent. Væksten skal komme fra en blanding af organisk vækst og opkøb.

Udmeldingen falder efter Nordicals i slutningen af 2020 overtog mæglerområdet i projektkoncernen Difko.

Nordicals beskæftiger 183 ansatte i Danmark og samarbejder internationalt med Savills.

Til top